dilluns, 26 d’agost de 2013

Festa de comiat dels infants sahrauís acollits a l'Alt Penedès


La societat cultural i recreativa "La Margaridoia”, a Santa Margarida i els Monjos, va ser l’escenari de la festa de comiat que es va oferir als dotze infants refugiats sahrauís que han participat en un projecte d’acolliment coordinat a la comarca per l’ACAPS Wilaia Alt Penedès. Els infants han estat acollits a Subirats, a Vilafranca, a Santa Margarida i els Monjos, a Sant Cugat de Sesgarrigues, a Castellví de la Marca i a Sant Sadurní d’Anoia.

L’acte va començar amb un espectacle musical protagonitzat per als infants sahrauís, que van cantar un ampli repertori de cançons tradicionals sahrauís. Seguidament es va gaudir d’un berenar de coca i xocolata en què es va agrair el suport de les famílies acollidores, que han tingut aquests infants sahrauís com a un membre més de la família.
 
L’ACAPS Wilaia Alt Penedès va fer regals als nens i a les nenes sahrauís. Entre els regals hi havia una donació de material sanitari i higiènic de la Comercial Farmacèutica Carbó SL, del Pla del Penedès, material escolar de Bruneau i roba donada per la botiga Bambi.
 
Els infants sahrauís són víctimes de les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats, perquè no tenen accés a les necessitats bàsiques per al bon creixement i desenvolupament personal. Durant l’estada a la comarca, els infants han passat revisions mèdiques, han participat en casals d’estiu, a un curs de natació ofert pel Club Natació Vilafranca i a diferents activitats arreu de la comarca.