dimarts, 8 d’octubre de 2013

Conferència i presentació d’un llibre sobre la cultura i la tradició sahrauí


L’ACAPS Wilaia Alt Penedès ha convidat Bahia Mahmud Awah, poeta i antropòleg sahrauí, a presentar el llibre “La maestra que me enseñó en una tabla de madera”,  sobre la cultura i la tradició sahrauí. L’acte es farà el proper divendres 25 d’octubre, a les 19’30h, a la Biblioteca Municipal Torras i Bages, de Vilafranca. La programació s’ha fet en el marc de SOLIDARITATS i compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca.
 
La maestra que me enseñó en una tabla de madera” és un llibre del poeta sahrauí Bahia Mahmud Awah sobre 60 anys de història del Sàhara a través d’una mare sahrauí, nòmada a la recerca del núvol en la seva joventut, convertida en refugiada després de l’abandonament d’Espanya, poetessa, mare, amiga i mestra. És la història d’una gran mestra i mare sahrauí, que té un gran valor antropològic per les referències contínues que fa a la cultura sahrauí , a la seva tradició oral, a la seva forma de vida, a paraules en hassania amb una difícil traducció literal.
 
Bahia Mahmud Awah, sahrauí, és escriptor, poeta i professor honorari d’Antropologia Social a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM). Nascut als seixanta a la regió sud del Sàhara, Tiris, la pàtria del vers i els erudits. Va cursar estudis superiors entre l’Havana i Madrid, on resideix. Pertany al grup d’Escriptors Sahrauís en llengua castellana, Generación de la Amistad. Ha participat en diverses antologies de poesia sahrauí en espanyol, ha publicat el poemari  “Versos refugiados” i el llibre de relats “El sueño de volver”, entre d’altres. Estudiós de la cultura del seu poble, ha impartit conferències a diverses universitats espanyoles i de Califòrnia. Actualment treballa en un projecte d’investigació de la UAM, relacionat amb el Sàhara.